Over ons

FAIR coffins

FAIR coffins is in 2017 opgericht om een duurzame uitvaartkist op de markt te brengen.

FAIR coffins zijn gemaakt van 100% ecologisch FAIRboard. Dit is een kartonachtig plaatmateriaal van natuurlijke en gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn.

Onze filosofie

FAIR coffins is een social enterprise. FAIR coffins wil bijdragen aan een nieuwe economie die circulair is en duurzaam. Het bijdragen aan een oplossing voor maatschappelijke problemen staat centraal in ons bedrijf.

Onze werkwijze

FAIR coffins krijgt het materiaal voor de kisten aangeleverd vanuit een regionale drukkerij. In de sociale werkplaats worden de kisten geassembleerd. Dit aspect maakt van FAIR coffins een bedrijf met een sociaal gezicht. Daarnaast beschikt FAIR coffins over een eigen magazijn maar werkt ook samen met verschillende depots. Waardoor een snelle levering is gegarandeerd. 

Ons team

René
Directie

"Samen met partners een wezenlijk verschil maken".

“FAIR coffins is een prachtig bedrijf om voor te werken met unieke producten die helemaal passen in de trend om het milieu zo min mogelijk te belasten. Ik ben er van overtuigd dat wij de komende jaren samen met onze partners in de branche een wezenlijk verschil gaan maken.”

René heeft langjarige ervaring in het internationale zakendoen. De laatste jaren heeft hij zich beziggehouden met het adviseren van (MKB) bedrijven, en zo is hij ook in contact gekomen met FAIR coffins.

Petra
Directie

“Dit product laat zien dat ecologisch niet saai hoeft te zijn”.

Petra is medewerker op kantoor. En houdt zich bezig met de operationele werkzaamheden, zoals het regelen van bestellingen, voorraadbeheer en het bijhouden van social media. Het contact met klanten en uitvaartbedrijven of het bijspringen in de werkplaats maakt het werk zeer divers; een dag is nooit saai. Het is iedere dag een uitdaging om FAIR coffins onder de aandacht te brengen.

IMG-20211121-WA0004

Marloes
Sales medewerkster

"De uitvaartwereld minder vervuilend laten zijn".

“Het is heel fijn om samen met bevlogen collega’s te werken aan duurzaamheid. Met mijn ervaring als uitvaartverzorgster wil ik alle twijfels bij uitvaartverzorgers weghalen om een FAIR coffin in te zetten en de uitvaart minder vervuilend te laten zijn. Ik gun alle uitvaartorganisaties een milieuvriendelijk alternatief om aan te kunnen bieden aan nabestaanden. Zo kunnen we met zijn allen de wereld een stukje schoner houden.”

Koen
Oprichter

“De wereld een stukje schoner en socialer achterlaten”.

Koen is de oprichter van FAIR coffins. Na jaren in de uitvaartverzorging te hebben gewerkt, heeft hij zelf nagedacht over wat hij in het leven wil nalaten. Hieruit is FAIR coffins ontstaan. Het maken van ecologische en sociale impact is de rode draad door het leven van Koen. Door FAIR coffins te ontwikkelen, kunnen mensen de wereld een stukje schoner en socialer achterlaten. FAIR coffins worden namelijk gemaakt door mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Jeroen
Werkplaats begeleider

Samen met het team assistent medewerkers en mijn naaste collega werken we aan een heel mooi product waarbij de kwaliteit en zorgvuldigheid prioriteit heeft. Maar waar ook de mens centraal staat. We maken hele mooie uitvaartkisten. Deze worden gemaakt door mensen die bij ons in de werkplaats tot hun recht komen en hun talenten kunnen ontdekken in een veilige omgeving.

Marijke
Agogisch medewerker

“Je komt in aanraking met allerlei verschillende soorten mensen”.

Marijke is de manager van de werkplaats, ze begeleidt het team op ieder aspect. Ze is twee jaar geleden begonnen bij de opzet van FAIR coffins en is sindsdien altijd een vaste kracht geweest in het team. Ze vindt het leuk om te zien hoe het bedrijf zich heeft uitgebouwd over de laatste twee jaar tot wat het nu is.

Yllias
Medewerker

“Ik vind het fijn dat ik kan bijdragen in zo’n bijzonder team”.

Yllias is op ieder deel van de bouw van de kisten inzetbaar en is een goede kracht bij het team. Hij vindt het een erg leuke werkomgeving en heeft veel plezier met zijn mede collega’s.

Joël
Medewerker

“Ik heb leuke collega’s en vind het fijn om hier te werken”.

Joël doet alles wat met de kisten te maken heeft, van vouwen, het in elkaar zetten, tot het inpakken ervan. Hij is blij dat er een bedrijf bestaat als FAIR coffins.

Lisette
Medewerker

“Bijzonder en eervol product om aan te werken”.

Lisette werkt hier al sinds het begin en heeft nog iedere dag veel plezier. Ze krijgt een fijn gevoel wanneer ze aan het werk is, wetende dat ze werkt aan een product dat vaak de laatste wens voor iemand vervult.

Willy
Medewerker

“Ik wil tot mijn tachtigste doorwerken”.

Willy is een medewerker op de werkplaats en werkt drie dagen per week. Het belangrijkste vindt ze dat ze het naar haar zin heeft. Ze heeft veel plezier aan het maken van de kisten en het werken met collega’s.